Știri

Fii la curent cu evenimentele și proiectele Departamentului Tineret.

Tabără licu-explo Gheorghe Doja

Timp de 3 zile, în perioada 7-9 iulie, exploratorii și licuricii din Gheorghe Doja au participa împreună la tabăra de vară organizată pe plan local, pe malul lacului Fundata.

Cluburile Simeon (Explo) și Rebeca (Licu), sub grija instuctorilor locali, sprijiniți de Beni Stan, au pregătit o experiență plăcută, atât pentru copii, cât și pentru părinți.


Tabăra itinerantă a ghizilor asistenți- ediția a II-a

Cea de-a doua ediție a taberei itinerante explo A(l)titudine din cadrul Conferinței Muntenia s-a desfășurat în perioada 1-5 iulie în masivul Retezat,cu participarea a nouă ghizi asistienți, având ca obiective parcurgerea unui traseu montan spectaculos, printre "cuceriri" numărându-se varfuri cu altitudini variând în jurul superlativelor țării noastre, 2500 m: Peleaga, Păpușa, Retezat, Bucura, și altele. 

Tabăra A(l)titudine a fost o tabără în care participanții au redescoperit frumusețea creației, de la micile flori care brăzdeaza pajiștile alpine la solemnitatea munților....


Camporeea explo ONLINE "Pavel"

Camporeea explo Pavel, sub mottoul închis dar liber, s-a desfășurat online, prin intermediul platformei zoom, în perioada 19-21 iunie cu participarea a 170 de exploratori atât din Conferința Muntenia, cât și din Conferința Oltenia.  Douăzeci exploratori din cluburile din Targoviste și Aninoasa, și treisprezece exploratori din Buzau si Mlăjet s-au întâlnit împreună offline, având ca invitați speciali pe Felix Mușat, directorul Departamentului Tineret- Conferința Muntenia, respectiv Benjamin Stan, director asociat al Departamentului Tineret- Uniunea de Conferințe din Romania.

Cam...


Stand for Refugee

Un grup de 9 tineri din  Conferința Muntenia au participat în perioada 7-8 martie la o acțiune umanitară pentru refugiații din Edirne, Turcia.
Zona de frontieră dintre Turcia și Grecia a fost în ultimul timp martora unor evenimente greu de îndurat. Zeci de mii de refugiați din Siria, Iran, Irak, Eritrea, Somalia sunt cantonați în Edirne, în speranța unui viitor mai bun pentru ei și familiile lor. De câteva zile apa a devenit subiect de lupte, mâncarea este insuficientă, iar corturile sunt niște improvizații din lemne și folii de plastic.
În mijocul acestui uriaș grup există...


Tabăra de studiu biblic bREAD

În perioada 20-23 februarie, la Centrul Respiro-Moieciu de Sus, a avut loc tabăra de studiu biblic “bREAD”, organizată de Asociația Studențească AMiCUS București. Mottoul acestei tabere s-a bazat pe textul biblic din Matei 4:4 “Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” 
Tabăra bREAD a cuprins 8 ateliere de studiu biblic, și anume: Hermeneutică - pastor Adelin Costache, Pentateuch - pastor Silviu Tisloveanu, Apologetică - pastor Gabriel Ciocârlan, Omiletică - pastor Alin Cătinean, Muzică de închinare - Andrei Sisu, student teologie...


NoutățiDate de contact

Departamentul Tineret, Conferința Muntenia
Str. Negustori nr. 15, sector 2, București
Tel: 0213121905
E-Mail: lidertineret@gmail.com