Știri

Fii la curent cu evenimentele și proiectele Departamentului Tineret.

Pedaliada Ialomița

Pe 6 septembrie, o parte din exploratorii din Slobozia (clubul Orhideea) si Gheorghe Doja (clubul Rândunica) au participat la un eveniment inedit în zona Ialomița : PEDALIADA.

Nouă tineri (între care și doi oaspeți - prieteni ai exploratorilor) însoțiți de instructor, au luat startul în zona de vest a orașului, au parcurs primii kilometri pe drumul forestier din apropierea râului Ialomița, au traversat podul peste râu, apoi s-au îndreptat (traversând încă 3 localități) spre pădurea de pe malul râului, de unde au revenit în localitatea de pornire.

Tr...


TinServ Popa Tatu

În perioada 30 august - 2 septembrie, tinerii din Biserica Popa Tatu au desfășurat o tabără Tinserv în localitățile Viziru și Tichilești, coordonată de Cristina Roșu.

Prin donațiile de legume, zarzavaturi și fructe pe care le-au făcut membrii ai bisericilor din Matca și Galați, tinerii din Popa Tatu au pregătit conserve de zacuscă, bulion și compot pentru vârstnicii de la Centrul "Casa Pâinii" din Viziru și pentru persoanele bolnave de lepră din cadrul coloniei de la Tichilești.

Pe lângă donația sumei de 13.000 lei, au fost donate și un robot de bucătărie, un termometru digital, b...


Tabăra itinerantă „Aproape de cer”

În perioada 23-28 august, Explo Prahova a organizat Tabăra itinerantă „Aproape de cer”, cu 15 participanți, organizată de Tibi Koos. Exploratorii au cucerit creste având altitudini de peste 2000 m. Creasta Făgărașului: Cantonul Rudarita - Mănăstirea Turnu Roșu (aproximativ 85 km, marea majoritate la peste 2000 m altitudine), 6 dintre cele 13 vârfuri de peste 2500 de metri din Romania (Moldoveanu, Negoiu, Vistea Mare, Vanatarea lui Buteanu, Hartopul Darei, Dara), Custura Sărății (una dintre cele mai spectaculoase si accidentate zone din muntii Romaniei).


Taberele explo NOE

Pentru exploratorii din Muntenia, Centrul Respiro de la Moieciu de Sus a fost răspunsul la rugăciuni și soluția excelentă pentru organizarea taberelor explo la corturi în vreme de pandemie.

Cele două tabere s-au desfășurat în perioada 5-14 august, cu participarea a 250 de exploratori. Copiii au respectat toate măsurile de protecție anti covid-19.

În fiecare zi de tabără, exploratorii au plecat în drumeție descoperind lucruri noi din Universul creat de Dumnezeu.  

La momentele de studiu, exploratorii l-au cunoscut pe Noe în diverse ipostaze: Noe constructorul, evanghelist...


Mini tabăra explo- zona Constanța

Nouă exploratori din zona Constanța au participat într-o mini tabără montană explo, în perioada 9-13 august, coordonată de pastorul Bobi Ciocârlan. Pe lângă echipamentele corespunzatoare pentru drumeții, exploratorii nu au uitat să-și ia și voia bună, împreună cu o energie maximă.

Cazați în Poiana Țapului, exploratorii au explorat zona, astfel au mers în drumeții la Cascada Urlatoarea, Piatra Arsă, Babele și Sfinxul, Monumentul Eroilor- Caraiman, Peștera Ialomiței și Lacul Bolboci, Poteca Regală-Stâna Regală și Stâncile Franz Joseph.

Pe langă traseele montane, explor...


NoutățiDate de contact

Departamentul Tineret, Conferința Muntenia
Str. Negustori nr. 15, sector 2, București
Tel: 0213121905
E-Mail: lidertineret@gmail.com