Știri

Fii la curent cu evenimentele și proiectele Departamentului Tineret.

Deschiderea de an Explo Dâmbovița

Duminică, 18 octombrie, a avut loc la Târgoviște, deschiderea anului Explo 2020-2021. Au participat aproximativ 60 de exploratori și instructori din județul Dâmbovița, iar  invitatul special a fost pastorul Felix Mușat, Directorul Departamentului Tineret al Conferinței Muntenia.

 Acesta a pregătit momentul devoțional în jurul personajului biblic Ghedeon,  personaj care a fost ales eroul  biblic al anului Explo. Copiii s-au bucurat de natură și de activități inspirate din viață aceluiași personaj, Ghedeon. Reacțiile copiilor au fost pozitive și încurajatoare pentru ca astfel de proi...


Deschiderea de an Explo București și Orientare urbană

Duminică, 11 octombrie, 103 exploratori și instructori din zona București au marcat deschiderea de an explo 2020-2021 printr-un traseu de orientare urbană cu GPS-ul prin București. Cluburile explo din București, pe baza unei liste de coordonate GPS primite, au vizitat diverse obiective turistice și monumente din București, cum ar fi: Monumentul Pompierilor, Monumentul Soldatului necunoscut, Teatrul Național București, Teatrul Evreiesc de Stat, statuia Regelui Carol I, Foișorul de foc și Izvorul lui Mihai Eminescu.

Pe tot traseul, exploratorii au primit indicii despre personajul biblic al anului, Ghedeon, astfel încât...


Tabără itinerantă explo în Alpi- Austria

În perioada 4-12 septembrie 2021 va avea loc o Tabără itinerantă Explo în Alpi- Austria, destinată instructorilor explo din Conferința Muntenia. Pentru detalii și înscriere, luați legătura cu Sarona Zaharia la nr. de telefon 0749521483. Vei avea parte de o experiență unică, alături de instructori explo de pe teritoriul Conferinței Muntenia! Hai și tu!

 

 


Deschidere de an Explo Prahova

Pe 27 septembrie, în Județul Prahova a avut loc Deschiderea anului Explo 2020-2021 la care au participat 75 de exploratori și instructori din cluburile din județ.

În cadrul evenimentului, exploratorii plini de voie bună și emoție, s-au bucurat de un traseu antrenant parcurs prin pădure, pregătit de instructori, dar și de  învestitura a 20 de exploratori.


Mini-camporee licu-explo

În perioada 9-10 septembrie 2020, 6 exploratori, 4 licurici și 6 instructori au campat la malul lacului Fundata, Com. Gheorghe Doja, Ialomița, pentru a participa la mini-camporeea de licurici și exploratori "Micii eroi".

Bullying-ul nu este o chestiune trecătoare sau de ignorat, de aceea împreună, în jurul focului sau la umbra copacilor, licuricii și exploratorii au acceptat provocarea de a fi mici eroi în zona lor de influență.


NoutățiDate de contact

Departamentul Tineret, Conferința Muntenia
Str. Negustori nr. 15, sector 2, București
Tel: 0213121905
E-Mail: lidertineret@gmail.com